Cara

Dochter, kleindochter, partner,
Mensen- en dierenvriend, natuurliefhebber,
Creatieve duizendpoot.

Ik hecht veel waarde aan gelijkheid en ben van overtuiging dat alles met elkaar verbonden is. Bij mij kan je rekenen op acceptatie, een luisterend oor en een niet-oordelende blik. Niemand is perfect, dat is wat ons menselijk maakt. Iedereen gaat wel eens door een moeilijke periode, de ene al wat moeilijker dan de andere. Dat betekent niet dat jou ervaring niet pijnlijk kan zijn.

Het is belangrijk dat je jou emoties uit en verwerkt. Vaak hebben we moeite om dit op ons eentje te doen. We zijn dan ook een sociaal wezen en kunnen beter functioneren als we de hulp van anderen accepteren. Dit kan bij een vriend, familielid, partner,… Maar niet altijd. We willen hen niet belasten, kunnen het er niet met hen over hebben of hebben momenteel even niemand waarmee we onze lasten kunnen delen. Soms is het ook gewoon niet genoeg en kan je iemand met kennis van zaken gebruiken.

Dat is waar ik in het plaatje pas. Een empathische houding, een frisse blik en ervaringsdeskundigheid.

“Wat is dat laatste?” hoor ik je denken. Een ervaringsdeskundige is iemand die weet hoe het is om in jouw schoenen te staan – ongeveer dan toch, want iedereen is anders. Het is iemand die zelf al eens psychologische hulp nodig had en dus weet hoe het is om met bepaalde problematieken als cliënt om te gaan. Ze hebben hun problematiek overwonnen en geven hun kennis door.

Als ervaringsdeskundige zit ik niet op een hoge stoel maar vlak naast jou.
Als psychologisch consulent,
als creatief therapeut,
als mens.

Geel