Bieke

Ik… ben Bieke
Ik ben Bieke Vandecruys. Ik studeerde toegepaste psychologie (Lessius Hogeschool) en behaalde hierna mijn masterdiploma in de klinische psychologie (KU Leuven, optie kinderen en jongeren) in 2012. Ik volgde ook de opleiding oplossingsgericht hulpverlenen (2016), waarin het krachtgericht denken centraal stond.

Ik… als creatief Bie’ke
Persoonlijk ben ik een bezig Bie’ke dat graag knutselt, kleding naait of personaliseert,…
In de begeleiding met kinderen ga ik graag creatief en concreet aan de slag. Ik maak gebruik van allerlei materialen (spelmateriaal, duplo-poppetjes, tekening, verhalen,….). Concrete beelden zijn makkelijker vast te houden, voor ons als volwassenen, maar zeker voor kinderen!

Ik… als babbeljuf
Nochtans word ik op mijn school de ‘babbeljuf’ genoemd; een juf waar je een babbeltje mee kan slaan als je het even moeilijk hebt. Ik werk al enkele jaren als psycholoog in het buitengewoon onderwijs, een job die ik ook met hart en ziel graag doe. Bij mij kunnen kinderen terecht als ze ergens mee zitten of voor het oplossen van conflicten. De begeleidingen zijn dan ook erg divers.

Ik…. als mama
Ik ben mama van 2 toffe kleutertjes. Ze dagen me uit zodat ik soms alles wat ik geleerd heb vanuit de ‘boekskes’ overhoop mag gooien. Maar voornamelijk: ze leren me groeien als persoon!

Ik…. als je supporter
In het eerste gesprek nemen we de ruimte om elkaar te leren kennen en het doel van de begeleiding te verhelderen. Ik vind het belangrijk dat je zelf kan aanvoelen of ik de juiste persoon ben voor je en/of je kind. Wij kijken samen naar welke concrete doelen we kunnen opstellen en hoe we deze gaan uitvoeren (aantal sessies, met kind alleen, samen met ouders/opvoeders,…). Ik vind het belangrijk in de begeleiding met kinderen dat er niet enkel kindgesprekken plaatsvinden, maar dat de hele context wordt betrokken in zijn/haar groeiproces.

Verder gaan we samen op zoek naar krachtbronnen, welke goede ideeën er al zijn, wat er nodig is en welk klein stapje we kunnen zetten. Ik sta als supporter langs je weg om je mee naar je doel te juichen.

Geel