Wat is psychotherapie?

Psychotherapie is het begeleiden van mensen op emotioneel of mentaal vlak. JeZZ-consult biedt deze ondersteuning zowel  voor kinderen, adolescenten als volwassenen.

Gedurende 4 jaar worden psychotherapeuten praktisch opgeleid voor het behandelen van uitgebreide psychologische klachten.

Er bestaan veel verschillende therapiestromingen waardoor het behandelen van psychische moeilijkheden op verschillende manieren kan gebeuren. Om de knepen van het vak goed onder de vingers te krijgen is een gerichte therapieopleiding van groot belang. Meer en meer therapeuten kiezen dan om zich extra bij te scholen zodat ze concrete methoden en technieken aanleren om deskundige psychotherapeutische behandelingen te bieden.

Het begeleidingstraject

Het eerste contact verloopt altijd met een kennismakingsgesprek. Deze ontmoeting dient ervoor om te kijken of de therapeut iets voor je kan betekenen.

De psychotherapeut krijgt een beeld van jouw verhaal en jij krijgt de kans om een beeld te vormen van de werkwijze en de therapeut als persoon.

Het is belangrijk dat jij je goed voelt alvorens je je verhaal gaat delen met een onbekende.

Psychotherapie kan iets betekenen bij:

Assertiviteit verhogen

Angststoornissen aanpakken

Traumaverwerking

Psycho-educatie

Persoonlijke groei stimuleren

Loopbaanbegeleiding

Stress aanpakken

Burn-out

Begeleiding bij ADHD en ADD

Begeleiding bij ASS

Laag zelfbeeld aanpakken

Relaties versterken

Verlies -en rouwverwerking

Scheidingsproblematiek

Studiekeuzes

Pesten aanpakken

Zelfvertrouwen verhogen