Wat is ADHD?

Het verschijnsel ADHD is al meer dan 100 jaar bekend, al dan niet onder andere benamingen. Vandaag lijkt het echter niet meer weg te denken uit onze samenleving. Iedereen kent wel iemand met deze aandoening, en heeft daardoor ook zijn ‘eigen’ verhaal over ADHD. Deze individuele invulling is echter normaal omdat elkeen met ADHD ‘uniek’ is. Het treft iedereen op verschillende manieren en kent verschillende gradaties. Sommigen zijn ware heldenverhalen, bij anderen een opeenvolging van verkeerde keuzes.

Bij ADD ontbreken de uiterlijke onrust en de impulsiviteit, waardoor het minder snel opvalt, maar daarom niet minder lastig.

Door recente wetenschappelijke ontwikkelingen kan ADHD nu beter in kaart gebracht worden, waardoor (vroegtijdige) diagnoses en behandelingen meer op maat kunnen aangeboden worden.

Het begeleidingstraject

Het zal je niet meer verwonderen dat elke fase andere uitdagingen met zich mee brengt.  JeZZ-consult biedt begeleiding op maat voor kinderen, adolescenten én volwassenen. Aangezien ADHD voor een groot deel erfelijk bepaald is, is de kans groot dat je thuis niet de enige bent, en wordt er ook begeleiding voor het hele gezin aangeboden.

Een begeleidingstraject zal steeds starten met een kennismakingsgesprek om samen te kijken wat je verwachtingen zijn en wat je concreet wil bereiken. We zoeken naar een structuur die bij jou past en die je helpt om om te gaan met de nadelen, maar vooral om in te zetten op de pluspunten van ADHD.

Je bent zo mooi

anders dan ik.

Niet meer of minder,

maar zo mooi anders.

Ik zou je nooit anders

dan anders willen.

 

Hans Andreus