May

Ik ben May Boonen en heb een passie om met jongeren en jongvolwassenen te werken. In de groepspraktijk JeZZ Consult in Geel ga ik graag met jou op weg.

Zit je met obstakels in je leven? Heb je het gevoel dat je de weg kwijt bent in onze overbevraagde maatschappij? Ga je gebukt onder verdriet, verlies of pijn? Wil je je opgekropte gevoelens een plek geven? Weegt je rugzak loodzwaar? Wil je je gevoelens een plek geven? Wil je daadkrachtiger in het leven staan? Wil je terug je echte ik laten zien?

Dan bied ik als psychotherapeut graag de veiligheid om samen, stap voor stap, op zoek te gaan naar de krachten in jezelf.

Ook al is er veel onmacht, conflict, angst en verdriet en loopt je emotionele vat over, er is ook altijd hoop. Deze HOOPVERLENER wil ik graag zijn. In mijn werk vertrek ik vanuit een groot respect voor ieders eigenheid en beleving. Ik volg jouw tempo en wil ‘anders’ kijken en luisteren. Elk gevoel, hoe beladen of scherp deze ook is, mag gevoeld worden. Vanuit verbinding kijken we hoe jij constructief met dit gevoel kunt omgaan. We bouwen aan een gevoel van ergens bij horen, van je verbonden voelen, van jezelf kunnen en mogen zijn. Dit in alle vertrouwen en veiligheid. Zodat jij opnieuw een weg kunt bewandelen, een weg met meer veerkracht en echtheid.

Ik bied begeleiding aan bij emotionele problemen, omgaan met ingrijpende situaties in je leven, verwerking kwetsuren vanuit kinder- en jeugdtijd, negatief zelfbeeld, hechtingsproblematiek, innerlijke conflicten, familiale moeilijkheden, kind- ouderproblemen, grenzen stellen en zelfzorg. Dit gebeurt in de vorm van individuele begeleiding. Tijdens ons eerste verkennend gesprek tasten we samen af wat we voor elkaar kunnen betekenen en welke begeleiding wenselijk zijn.

Van opleiding ben ik psychotherapeut en praktijkgerichte orthopedagoog. Mijn werkervaringen situeren zich in de hulpverlening en in het onderwijs. Mijn loopbaan startte in de bijzondere jeugdzorg. Als gezinsbegeleider ondersteunde ik gezinnen met kinderen in een problematische opvoedingssituatie. Ondertussen leid ik al meer dan 25 jaar toekomstige hulpverleners op en fungeer ik als supervisor, stagebegeleider en psychosociaal begeleider in het hoger onderwijs.  Ik combineer dit met mijn job als zelfstandig psychotherapeut.

Ik ben tevens een fiere moeder van 4 kinderen. Deze dankbare levenslessen neem ik graag mee en zorgen ervoor dat ik een warm nest kan bieden in onze praktijk. Een nest waarin klein en groot (terug) in beweging kan komen, een tastbare plek krijgt om zijn emoties te uiten, erkenning krijgt en nog meer zichzelf kan worden.

 

‘Hoewel het ontzettend belangrijk is om jezelf goed te kennen en te begrijpen, is er iets wat nog veel belangrijker is voor een bezield leven: van jezelf houden’ (uit: De moed van imperfectie, Brené Brown)

Geel