Michelle

Hallo, mijn naam is Michelle Van Dyck. Van opleiding ben ik psychologisch consulent in de klinische psychologie (bachelor in de toegepaste psychologie). Daarnaast heb ik in 2019 mijn therapeutenopleiding familie-en systeemtherapie afgerond. Dit wilt zeggen dat ik mij specialiseer in het begeleiden van gezinnen en koppels waar er zich moeilijkheden bevinden. In 2015 ben ik gestart als zelfstandige in bijberoep en heb mij sindsdien gericht op koppels, gezinnen en individuen.

Een voorbeeld van de werking als familie –en systeemtherapeut: Het krijgen van een diagnose van een kind of ouder kan onder andere veel invloed hebben op het gezin, de relatie en de omgeving. Als familie-en systeemtherapeut ga ik dan aan de slag met het gezin, het koppel en/of naasten om onder andere deze diagnose als gezin, koppel te accepteren en hiermee verder te kunnen functioneren als gezin en/of koppel.

Daarnaast werk ik als sociotherapeut op een gesloten opnameafdeling in een psychiatrisch ziekenhuis. Hierdoor heb ik veel ervaring in het begeleiden van mensen in crisis en persoonlijkheidsproblematieken.

Verder heb ik uitgebreid kennis gemaakt met mindfulness, waarbij dit een methode is die werkzaam is bij mensen die moeilijk kunnen stilstaan in het hier en nu, negatieve gedachtenpatroon hebben, …

Wat ik zelf als familie-en systeemtherapeut erg belangrijk vind, is het kunnen benoemen wat er nog wel goed gaat in het gezin/koppel. Naast de problemen zullen ook de goede dingen besproken worden, want net in het hebben van relatie –en gezinsproblemen zien we soms de goede dingen niet meer.

Jullie kunnen bij mij terecht met de volgende thema’s:

– Relatieproblemen

– Gezinsproblemen (opvoeding, nieuw samengestelde gezinnen, echtscheidingsproblemen)

– Depressieve klachten, burn out klachten

– Angsten

– Stress => Ontspanningsoefeningen worden hierbij meegegeven.

– Nazorg

– Persoonlijkheidsproblematieken

Mensen die aangesloten zijn bij de mutualiteiten de voorzorg en cm, krijgen een terugbetaling van 10 euro per sessie (Max. 12 sessies).

Geel